Välkommen till Franciskusleden!

På vår hemsida finns översikt, information och en försmak av leden. Den verkliga upplevelsen erbjuder sen själva vandringen. Franciskusleden går genom ett mycket vackert landskap nära Vättern. Här finns en levande landsbygd med rum för själen och en intressant historia. Här har luffare tidigare vandrat, kungar har ridit sin eriksgata, pilgrimer sökt sig mot Vadstena och ibland ännu längre.

Franciskusleden ingår i ett nätverk av pilgrimsleder i Sverige och Europa, en länk mellan bl.a. Santiago de Compostella i Spanien och Nidaros i Norge.

Franciskusleden ansluter i Alvastra till Klosterleden som går till Vadstena. l Byarum ansluter den till Munkaleden som går mellan Byarum och Nydala.

 

 

Aktuellt 

Årsmöte söndagen den 12 mars med  Hans-Erik Lindström!!

Årsmötet inleds kl. 15.30 på Sofia prästgård i Jönköping och avslutas med fika. Fortsätter sen i öppen samling  i Slottskapellet med pilgrimspräst Hans-Erik Lindström och musik med Linda Sandström och Dalvikskören. Kvällens tema är pilgrimens sju nyckelord under rubriken. 'Går vid din sida'.

 

Den 5.6 inbjudes till två vandringsdagar - från kloster till kloster. I år mellan Wettershus och Stava. Övernattning i Gränna. 

Mer info kommer!

Ordförande Franciskusleden och kontaktperson är

Cristina Virdung - mailadress: cristina.virdung@svenskakyrkan.se

 

Ladda ner informationsblad

Denna hemsida är delvis finansierad med EU-medel.