Välkommen till Franciskusleden!

På vår hemsida finns översikt, information och en försmak av leden. Den verkliga upplevelsen erbjuder sen själva vandringen. Franciskusleden går genom ett mycket vackert landskap nära Vättern. Här finns en levande landsbygd med rum för själen och en intressant historia. Här har luffare tidigare vandrat, kungar har ridit sin eriksgata, pilgrimer sökt sig mot Vadstena och ibland ännu längre.

Franciskusleden ingår i ett nätverk av pilgrimsleder i Sverige och Europa, en länk mellan bl.a. Santiago de Compostella i Spanien och Nidaros i Norge.

Franciskusleden ansluter i Alvastra till Klosterleden som går till Vadstena. l Byarum ansluter den till Munkaleden som går mellan Byarum och Nydala.

 

1:a Adventsvandring

 

Traditionsenligt ordnas en pilgrimsvandring utmed Vätterns sandbankar till högmässan 1:a Advent i Sofiakyrkan, Jönköping. Samling 8.15 vid Sanna kyrka i Vättersnäs. Medtag eget fika. Fikapaus tas i Korskyrkan vid Vätterstranden. Den som önskar fira mässan där kl. 10.00 stannar. Resten går vidare till Sofia kyrka kl. 11.00. Möjlighet att få skjuts tillbaka till Sanna efter högmässan erbjuds.

Kontaktperson på mailadress: bjornjonasson@telia.com

 

 Ordförande Franciskusleden och kontaktperson är

Cristina Virdung - mailadress: cristina.virdung@svenskakyrkan.se

Ladda ner informationsblad

Denna hemsida är delvis finansierad med EU-medel.